Vaccinare la chiuvetă, în Dolj. Trei persoane, prinse în flagrant în timp ce primeau bani

Vaccinare-la-chiuveta-Dolj

foto digi24.ro

Trei persoane au fost prinse în flagrant, luni, în Dolj, în timp ce primeau bani pentru eliberarea unui certificat fictiv de vaccinare anti-Covid. Este vorba despre un medic, un ambulanțier și un intermediar, potrivit Direcției Generale Anticorupție.

Luni după-amiază au fost efectuate 6 percheziții, dintre care 4 la domiciliile unor persoane, iar două la cabinetul medicului de familie și o clinică medicală la care acesta lucra.

La percheziții au fost găsite sume considerabile de bani în lei și valută, un număr important de bonuri valorice/tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, precum și adeverințe de vaccinare anti-Covid.

Cei trei racolau clienți dispuși să ofere între 100 și 250 euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără vaccinare reală.

Cum procedau cei trei

Doritorii erau racolați de intermediari, care le preluau documentele de identitate și le trimiteau către ambulanțier. Acesta le direcționa către medicul de familie care efectua implementarea în baza de date și elibera adeverința de vaccinare, potrivit DGA.

Din banii oferiţi cu titlu de mită în schimbul acestui serviciu, primul intermediar își oprea o mică parte, iar restul era împărțit de către ambulanțier și medic.

Medicul de familie, ambulanțierul și unul dintre intermediari au fost reținuți, urmând ca aceștia să fie prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Exit mobile version