Un agent de poliţie din Galaţi a fost reţinut după ce a primit 400 de euro mită

Agent-de-politie

foto: Pixabay

Un agent de poliţie din Galaţi a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant luând mită, în schimbul banilor el urmând să rezolve favorabil un dosar penal de furt.

Flagrantul a fost organizat luni, poliţistul fiind prins imediat după ce a primit 400 de euro de la o persoană cu scopul de a soluţiona favorabil cercetările în cadrul unui dosar în care persoana era cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt, potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie.

În fapt, polițistul, agent șef în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați – Poliția Municipiului Galați – Secția 5 Poliție Galați, în timp ce era în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, având în instrumentare un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt, faptă săvârșită de către persoana menționată anterior, i-a pretins acestuia și a primit suma de 3.000 de euro în vederea soluționării favorabile a dosarului penal.

În continuare, nefiindu-i soluționat dosarul până la această dată, în urma discuțiilor dintre cele două persoane, s-a stabilit o nouă întâlnire pentru a discuta modul cum va fi soluționat cazul penal.

Cu această ocazie, polițistul a acceptat suma de 400 de euro în vederea tergiversării cercetărilor în cadrul dosarului penal, în ideea de a indica un alt făptuitor față de care să se continue cercetările„,

se menţionează într-un comunicat DGA.

În urma flagrantului, poliţistul a fost reţinut și va fi prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Exit mobile version