Ucraina luptă în război, România cu tehnica. Gafele din Parlament la discursul președintelui Volodimir Zelenski

volodimir-zelenski-discurs-parlamentul-romaniei

foto antena3.ro

Discursul mult așteptat al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României a fost perturbat de o serie de probleme tehnice. Chiar de la început, sunetul le-a dat bătăi de cap celor din staff-ul tehnic. Abia după mai multe minute, angajații Parlamentului au rezolvat problema, iar președintele Zelenski a putut fi auzit și de români.

Florin Cîțu a făcut o gafă în Parlament, înainte de discursul istoric al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Președintele Senatului a ținut să sublinieze că el a fost cel care l-a invitat pe Zelenski să vorbească în Parlamentul României.

„Domnule Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, domnule președinte al Camerei Deputaților, domnule prim-ministru, doamnelor și domnilor miniștri, doamnelor și domnilor senatori și deputați, onorată… instanță”, 

a spus Cîțu în debutul discursului său. Din cauza emoțiilor, Cîțu a vrut, probabil, să spună „asistență”.

Florin Cîțu a ținut să-i mulțumească lui Volodimir Zelenski pentru faptul că a acceptat să vorbească în Parlamentul României, punctând că acest lucru se întâmplă la inițiativa sa.

Zelenski în Parlamentul României

În discursul rostit în fața Parlamentului României, președintele Ucrainei a vorbit despre crimele de război de la Bucha. Zelenski a avertizat că nu doar Ucraina e în pericol, ci și Moldova, dacă Rusia nu e oprită.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a ținut un discurs în fața Parlamentului României, în cadrul căruia a arătat imagini ale cadavrelor din Bucha, unde soldații ruși au ucis sute de civili. „Dacă nu ne-am fi apărat, rușii ar fi făcut un masacru ca la Bucha pe tot teritoriul Ucrainei”, a spus președintele Zeleneski. 

În discursul său, președintele ucrainean le-a mulțumit românilor pentru ajutorul acordat refugiaților din țara sa. 

Exit mobile version