Traian Băsescu, decizie fără precedent. Pe cine a dat în judecată fostul șef de stat

Traian-Basescu

foto libertatea.ro

Traian Băsescu nu se lasă, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit că a colaborat cu Securitatea sub numele de Petrov. Fostul președinte a acționat în instanță.

Odată cu decizia ÎCCJ că a colaborat cu Securitatea, Traian Băsescu a pierdut mai multe beneficii acordate pentru calitatea de fost șef al statului, printre Serviciul de Pază și Protecție (SPP).

Traian Băsescu vrea să fie protejat în continuare de angajați ai SPP. Drept urmare, fostul șef al statului a dat Serviciul în judecată.

În cererea formulată către magistrații Curții de Apel București, pe data de 28 aprilie,  Traian Băsescu solicită suspendarea deciziei nr. 1029/28.03.2022.

În dosar, Traian Băsescu are calitatea de reclamant, iar SPP de pârât. Instituția este condusă în prezent de generalul Lucian Pahonțu, numit în fucție din 2006, chiar de Traian Băsescu.

Pe lângă SPP, lui Traian Băsescu i-au mai fost anulate și: șoferul personal, indemnizația, mașina, dar și vila din Gogol. De aici, el și familia au fost obligați să plece.

Ce privilegii a pierdut Traian Băsescu

În urma deciziei ÎCCJ de colaborare cu Securitatea, Traian Băsescu a pierdut drepturile cuvenite foștilor șefi de stat, potrivit unei legi votate de parlament în 2021 și publicate în Monitorul Oficial.

Este vorba despre:

Exit mobile version