Supermarketul Auchan a vândut pâine contaminată cu oxid de etilenă

bagheta-paine-france

foto cns24.ro

Două tipuri de pâine contaminate cu oxid de etilenă, o substanță periculoasă interzisă în Uniunea Europeană pentru uz alimentar, au fost vândute de Auchan în data de 6 octombrie 2021.

ANSVSA a alertat populația abia două zile mai târziu și cere socoteală lanțului francez de magazine pentru pericolul la care și-a expus clienții.

Este vorba despre două tipuri de franzelă: Bagheta French 300 grame și Demi Bagheta French 110 grame. În ambele produse, s-a descoperit că drojdia din compoziţie conţine un ingredient contaminat cu oxid de etilenă.

Auchan România a atras atenția consumatorilor abia pe 8 octombrie să nu consume aceste pâini achiziționate în data de 6 octombrie 2021 din cele 34 de magazine din reţeaua sa.

„Este ilogic să rechemi la două zile de la momentul fabricării două produse de panificație proaspete care se comercializează și se consumă în ziua în care au fost achiziționate. Totodată, aflăm din documentul postat pe site-ul ANSVSA că aceste două produse au fost retrase din cauza oxidului de etilenă găsit în compoziția drojdiei”,

a transmis Asociația Pro Consumatori (APC).
Exit mobile version