Steag roşu pe litoral: Porturile Constanța și Midia, închise din cauza vântului puternic

steagul-rosu-Constanta

steagul-rosu-Constanta

Porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia sunt închise miercuri dimineața din cauza vântului puternic. Județul Constanța se află miercuri dimineața, până la ora 11.00, sub avertizare Cod galben de vânt. În zonă, rafalele vor depăși 55-65 km/h.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, porturile au fost închise miercuri dimineața de la ora 7.30.

Sunt vizate porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia, care au fost închise transportului maritim și fluvial din cauza vântului puternic.

În 24 de ore, patru oameni au murit înecaţi

Marea Neagră este agitată de câteva zile, iar înotatul este strict interzis, lucru semnalizat de salvamari prin arborarea steagului roşu. Doar că mulţi turişti nu sunt conştienţi de forţa pe care o are natura şi îşi pun vieţile în pericol.

În numai 24 de ore, patru oameni au murit înecaţi în staţiunile din sud. Trei dintre aceştia erau turişti, iar cel de-al patrulea este chiar un salvamar.

Luni, 8 august, alarma s-a dat pe o plajă din Saturn, unde un tânăr de 23 de ani, din judeţul Suceava, a fost scos din valuri în zona golfului Diana. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze. Băiatul abia sosise pe litoral şi, înainte să se cazeze, a vrut să facă o baie, deşi lucrul acesta era interzis.

Apoi, o altă tragedie s-a petrecut în Eforie Nord, zona Hotelului Boutique Citadel. Aici, un turist de 28 de ani din Ialomiţa a intrat în apă. Fiind în pericol de înec, Sorin (48 de ani, din Dâmboviţa), un salvamar cu experienţă, a intrat după el. Nu a reuşit să-l scoată şi au murit amândoi.

A patra victimă a fost consemnată marţi dimineaţa în Costineşti. Un tânăr de 25 de ani din Suceava a fost scos la mal de alţi turişti. Medicii l-au resuscitat, dar, în cele din urmă, au fost nevoiţi să declare decesul.

După decesul colegului lor, salvamarii reamintesc turiştilor teribilişti că, atunci când steagul roşu este arborat nimeni nu are voie să intre în apă, inclusiv salvamarii.

Exit mobile version