Sorin Oprescu, de negăsit după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni de închisoare

sorin-oprescu-condamnat

foto antena3.ro

Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni de închisoare, fiind acuzat de luare de mită şi grup infracţional organizat. Poliţiştii au mers vineri acasă la Sorin Oprescu, dar nu l-au găsit.

Polițiștii au ieșit din reședința lui Sorin Oprescu de pe strada Herestrău din Capitală fără să facă declarații și fără să fie însoțiți de fostul primar. Nici la casa din Ciolapani nu există semne că Oprescu s-ar afla acolo.

Fostul primar general al Capitalei este căutat acum la toate adresele cunoscute. Acesta are la dispoziţie 24 de ore pentru a se preda. Dacă nu va fi găsit, fostul primar va fi dat în urmărire.

Sentința a fost pronunțată vineri de Curtea de Apel București. În plus, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

Sorin Oprescu, pedeapsă majorată

Fostul primar al Capitalei a fost condamnat, în 2019, la 5 ani și 4 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. 

Oprescu fusese trimis în judecată în 2015 într-un dosar de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. 

Procurorii DNA au stabilit că începând de la finalul anului 2013, Oprescu a condus un grup infracţional organizat care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Conform DNA, pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro. Banii au fost primiți de la subalternul Bogdan Popa și ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi:

Exit mobile version