Situație șocantă într-o școală. Învăţătoare cercetată după ce mai mulţi elevi au ajuns la spital cu ochii roșii şi arsuri de la o lampă uv

scoala

scoala

Şase elevi de la şcoala din Dobroeşti, judeţul Ilfov, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce învăţătoarea a pus în funcţiune o lampă cu UV în timpul orelor. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. În total, 17 copii s-au ales cu ochii roșii, arsuri sau piele înroșită.

IPJ Ilfov a anunţat, marţi, că poliţiştii din Pantelimon s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal, după ce o învăţătoare a folosit o lampă cu UV în timpul orelor.  

”O învăţătoare din cadrul unei unităţi de învăţământ, din localitatea Dobroeşti, în timp ce preda unor elevi din clasa a doua, a pus în funcţiune o lampă cu UV, context în care, 6 elevi din clasa respectivă s-au prezentat la diferite unităţi spitaliceşti pentru acordarea de îngrijiri medicale”,

a transmis IPJ Ilfov.

Învățătoarea a pus în funcțiune o lampă UV în timpul orelor

Lămpile au fost instalate în perioada pandemiei pentru dezinfectare, dar învățătoare le-ar fi folosit acum ca să lumineze sala de clasă. Acum, învățătoarea este cercetată pentru vătămare corporală din culpă.

Elevii de la școala din Ilfov au fost expuși mai bine de patru ore la razele ultraviolete emise de o lampă de dezinfecție.

Potrivit medicilor de specialitate, expunerea la radiații poate să ducă la arsuri la nivelul suprafețelor oculare roșeață, senzație de căldură locală, iar în cazul expunerii repetate se ajunge chiar și la leziuni pre-canceroase.

Exit mobile version