Se schimbă regulile pentru școlile de șoferi. Ce prevede noul proiect

scoala-de-soferi

foto economedia.ro

Noi modificări pentru școlile de șoferi. Instructorul auto ar trebui să participe, alături de polițișt, la examen. Asta propune proiectul care ar modifica ordonanța de singuranță rutieră. Iar acest lucru se practică deja și în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană. Proiectul vine și cu propunerea ca timpul de așteptare dintre proba teoretică și cea practică să fie mai scurt.

Proiectul propune ca elevii școlii de șoferi să poată da examenele din orice județ, indiferent de domiciliu. Astfel, timpul de așteptare dintre examenul teoretic și cel practic s-ar diminua.

Eliberarea permisului de conducere se va face, în mod evident, tot în locul în care se va susține examenul.

Schimbarea apare în proiectul de lege aflat în dezbaterea Senatului și care vizează modificarea condițiilor prevăzute acum de Codul rutier (OUG 195/2002) pentru obținerea permisului de conducere.

Față de regulile din prezent, potrivit proiectului, cei interesați de obținerea permisului auto nu vor mai trebui să termine școala de șoferi (cu cele două componente – teoretică și practică) înainte de susținerea examenului, ci vor putea susține sala imediat după încheierea pregătirii teoretice și vor putea să facă pregătirea practică până la data programată pentru susținerea traseului, adică între cele două probe de examen.

Exit mobile version