România, groapa de gunoi. Containere cu 77 de tone de haine neutilizabile descoperite în Portul Constanța

containere-deseuri-port-constanta

foto evz.ro

Trei containere cu aproape 77 tone de deşeuri, îmbrăcăminte second-hand neutilizabilă, importate din Canada de o firmă din judeţul Mureş au fost depistate de autorităţi marţi, în Portul Constanţa, întreaga cantitate urmând să fie returnată expeditorului, a anunțat Poliția Română de Frontieră.

Săptămânal, în Portul Constanța sunt descoperite containere cu sute de tone de deșeuri provenite din Italia, Franța sau Marea Britanie, polițiștii de frontieră descoperind inclusiv bucăți de tractoare aduse în România pentru a fi distruse.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere erau 76.789 kg de îmbrăcăminte cu un grad avansat de uzură, nefiind curățată și dezinfectată.

Reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au stabilit că, de fapt, erau deșeuri inutilizabile și nu pot fi puse în vânzare în România, iar întreaga cantitate urmează să fie returnată către expeditor.

Se fac cercetări, sub coordonarea Parchetului Curții de Apel Constanța, pentru importul de deșeuri cu încălcarea prevederilor legale și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora, mai precizează Poliția de Fontieră.

Exit mobile version