Raed Arafat anunță condițiile pentru petrecerile de Revelion

raed-arafat

foto: realitatea.net

Raed Arafat a anunţat că, potrivit propunerilor CNSU, în noaptea de Revelion se vor putea organiza petreceri în aer liber fără limită de participanți sau oră de închidere, singura condiție fiind purtarea măștii.

Și restaurantele pot rămâne deschise toată noaptea, însă cu grad de ocupare de 50%.

„Se permite să fie activităţi specifice nopţii de An Nou, dar organizatorii au responsabilitatea să se asigure că se respectă măsurile de sănătate publică: masca şi alte măsuri de sănătate publică. Nu există acolo impus un număr maxim. (…) La restaurant nu avem cum să purtăm mască. Asta se ştie foarte bine. Capacitatea va fi de 50% maxim, dar cu certificat de vaccinat, trecut prin boală sau testat”,

a declarat Raed Arafat.

Legat de petrecerile private, precum nunţile sau botezurile, Raed Arafat a afirmat că se menţin restricţiile existente, fiind interzise.

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Exit mobile version