Prețurile la gaze vor exploda. Cei mai expuși sunt cei care au centrale termice de apartament

centrala

foto: 123 RF

În acestă toamnă prețurile vor exploda la gaze, iar cei mai expuși sunt cei care au centrale termice de apartament și care vor primi facturi cu minim 40% mai mari decât anul trecut.

Facturile la gaze se măresc, iar creșterea este una fără precedent. Noile tarife intră în vigoare de la 1 noiembrie.

Modificarea preţului vine după ce a avut loc o creştere fără precedent pe piaţa de achiziţie de gaze, atât în România, cât şi în Europa.

Facturile la gaze se dublează

Dumitru Chisăliță de la Asociația Energia Inteligentă a oferit o serie de declarații în acest sens. Potrivit acestuia, facturile ar putea fi chiar dublate în această toamnă.

„Grosso modo, putem discuta de trei milioane care au avut o creştere de 20%, alt milion de consumatori care variază între 75-105%″. Locatarul unei case din sudul României, care în februarie 2021 achita circa 600 de lei contravaloarea gazelor pentru încălzire, în februarie 2022, ţinând seama de noile preţuri, urmează să achite circa 1.200 de lei″⁣,

a precizat Dumitru Chisăliță.

Odată cu scumpirea prețului pentru gaze, căldura va fi mai scumpă cu câteva zeci de procente mai spun specialiștii, facturile consumatorilor urmând să crească în perioada iernii.

Exit mobile version