Prețuri uriașe la Târgul de Crăciun din Craiova. Cât a ajuns să coste o porție de mici 

Targ-Craciun-Craiova

foto gds.ro

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar în unele orașe s-au deschis porțile târgurilor de Crăciun. Printre cele la care românii deja au participat este Târgul de Crăciun de la Craiova, deschis pe 17 noiembrie.

În cazul în care treci prin Craiova și vrei să guști din preparatele delicioase din vitrine, trebuie să ai mai întâi salariul încasat!

La târgurile de Crăciun găsești de la mici, la sarmale cu mămăligă, dar și dulciuri, cum ar fi cozonac sau plăcinte, potrivit romaniatv.net.

Târgurile și-au deschis porțile în două mari orașe din țară, în Craiova și Sibiu, chiar înainte de Sfântul Andrei.

Pentru cei mici va fi ca un paradis, mai ales că au ocazia să îl vadă pe Moș Crăciun, la standul special amenajat. Totuși, prețurile sunt pe măsură!

Dacă nu ai ajuns până acum la Târgul de Crăciun din Craiova, să știi că ai timp până la data de 2 ianuarie 2024, atunci când se va închide.

Târgul din Craiova are loc în cele 4 piețe ale orașului

În Craiova, în Piața Mihai Viteazul totul va arăta ca o imagine a unui basm, acolo unde vei găsi un patinoar imens, căsuțe cu bolte de nori și păsări, dar și multe luminițe de toate culorile.

Și asta nu este tot, Târgul din Craiova are loc în cele 4 piețe ale orașului, mai exact, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare și este deschis între orele 12:00 și 22:00.

„Târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți. În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii. Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România”,

 declarase Olguța Vasilescu, primarul orașului Craiova, potrivit Cancan.ro.

Cât costă o porție de mici și un pahar de vin fiert

Dacă deja ți-ai imaginat cum te înfrupți din delicatesele din vitrine, ar trebui să știi că prețurile sunt mai scumpe decât anul trecut.

De exemplu, o porție de mici costă 7 lei, iar o porție de murături costă 8 lei, în timp ce o porție de cartofi prăjiți costă 7 lei.

Când vine vorba de celelalte preparate din carne, ei bine, pentru 100 de grame de pastramă de oaie ar trebui să scoți din buzunar 18 lei, dacă vrei și un pahar de vin alături trebuie să mai plătești 10 lei.

Dacă crezi că ceaiul este mai accesibil, trebuie să știi că are același preț ca vinul fiert, adică 10 lei un pahar.

Când vine vorba despre căsuța lui Moș Crăciun la care toți copiii visează, părinții trebuie să plătească 25 de lei pentru ca cei mici să facă poze alături de reni și sanie.

De asemenea, o oră la patinoar costă tot 25 de lei, la fel și o tură cu roata panoramică.

Bradul de la Târgul de Crăciun din Craiova, în topuri

Cu toate astea, mulți români au spus că acest târg merită vizitat măcar o dată în viață. Bradul de la Târgul de Crăciun din Craiova a fost desemnat recent cel mai frumos din Europa.

Are o înălțime de 20 de metri și a fost comparat cu alţi 25 de brazi de Crăciun din oraşe precum Viena, Praga, Budapesta, Varşovia şi Londra.

Puţine oraşe din Europa au muncit atât de mult pentru a face din evenimentul lor de Crăciun un moment de magie pură pentru cei mici şi cei mari. Acest lucru se traduce printr-o atractivitate sporită a Craiovei care devine capitala Crăciunului din România şi una dintre cele mai bune destinaţii de Crăciun din Europa”, este anunțul făcut de site-ul de promovare turistică.

Clasamentul a fost realizat de site-ul partener pentru turism al Comisiei Europene www.europeanbestdestinations.com.

Exit mobile version