Pregătește-te să spui adio fumatului sau vapatului în public! Senatorii au votat textul de lege

tigari-electronice-interzise

foto romaniatv.net

Persoanele care au sub vârsta de 18 ani trebuie să se pregătească să spună „adio” fumatului sau vapatului în public. Potrivit unui proiect legislativ adoptat marți de Senat, utilizarea dispozitivelor electronice pentru fumat, cu sau fără tutun, în spațiile publice, este interzisă minorilor.

Un nou proiect legislativ adoptat, în cursul zilei de marți, 12 martie 2024, de Senat a creat isterie în rândul minorilor.

În acest fel, utilizarea dispozitivelor electronice pentru fumat, cu sau fără tutun, în spațiile publice, este interzisă minorilor, potrivit antena3 CNN.

Pregătește-te să spui „adio” fumatului

De cealaltă parte, proiectul prevede și amenzi contravenționale usturătoare agenții economici a acestor produse în rândul minorilor. Mai exact, valoarea sancțiunilor se ridică până la 15.000 de lei și riscă chiar și închidere a unității.

Acest textul a fost inițiat de mai mulți parlamentari PNL. Cât despre scop, se pare că această hotărâre a fost luată pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, în sensul interzicerii utilizării dispozitivelor electronice, cu sau fără tutun, în spațiile publice.

Aceste sancțiuni urmează să se aplice în mod trepte, și anume:

Textul urmează să fie adoptat și în Camera Deputaților

Acest proiect de lege introduce vine pentru protejarea intereselor minorilor în România.

Autoritățile vor să ia această decizie pentru ca minorii să nu mai aibă acces la țigări, țigări electronice sau la alte dispozitive pentru fumat, potrivit senatorului PNL Cristian Ţâgârlaş.

„Mi se pare normal ca aceste produse dăunătoare minorilor să aibă un tratament egal, nediscriminatoriu între țigările normale și țigările electronice sau țigările care folosesc vapori încălziți. Există însă probe că substanțele toxice din vaporii încălziți pot crește riscul de cancer.”,

a argumentat senatorul PNL Cristian Ţâgârlaş, potrivit Antena 3 CNN.
Exit mobile version