Poluare pe Dunăre. Pete de combustibil pe o distanţă de aproximativ 15 km

poluare-dunare

foto tomisnews.ro

O cantitate de combustibil a ajuns în apele Dunării, sâmbătă, iar pete negre, de mici dimensiuni au apărut pe luciul apei, din mal în mal, pe o lungime de aproximativ 15 kilometri. Primele date arată că poluarea ar fi fost cauzată de scurgeri de combustibil de la o barjă, informează hotnews.

Reprezentanţi ai instituţiilor abilitate au prelevat probe pentru a determina, în urma analizelor de laborator, despre ce substanţă este vorba.

Iniţial pata de combustibil a fost anunţată autorităţilor în zona Silistra, sâmbătă,  în jurul orei 9:20. La ora 13:00 pata de combustibil ajunsese la kilometrul 374,5, în zona Chiciu, pe şenalul navigabil, pe suprafaţă mică. La aceeaşi oră se observau pete de combustibil pe luciul apei pe o lungime de 15 kilometri, de la kilometrul 376 la kilometrul 391, a declarat pentru News.ro un reprezentant ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.

La faţa locului au intervenit pompierii din Călăraşi cu un echipaj CBRN şi o barcă, precum şi oficiali de la Garda de Mediu şi poliţia de Frontieră. 

Exit mobile version