Pedepse record pentru criminalii care au terorizat Craiova o iarnă întreagă

criminali-Craiova

foto Google

Doi tineri din Craiova au fost condamnați la câte 29 de ani de închisoare fiecare, iar un al treilea la 25 de ani de detenție, fiind găsiți vinovați pentru omor calificat și tâlhărie.

Cei trei sunt autorii oribilelor crime petrecute în Craiova la finalul anului 2019 și începutul anului 2020.

Oameni ai străzii, care își câștigau existența din prostituție, întreținând relații sexuale pe bani cu alți bărbați în tufișurile din zona bălții Craiovița, au omorât cu sânge rece două persoane, una de 51 de ani, iar cea de-a doua victimă, în vârstă de 72 de ani.

Mobilul crimei a fost jaful, iar cei trei criminali s-au ales, ucigând doi oameni nevinovați, cu 60 de lei, un telefon banal, un pachet de țigări și o sticlă de alcool.

Criminalii vor trebui să plătească daune în valoare de 500.000 de le

Judecătorii doljeni au decis, ca pe lângă pedepsele cu închisoarea, să accepte și plata unor daune morale rudelor celor doi bărbați omorâți. Astfel, criminalii vor trebui să plătească daune în valoare de 500.000 de lei, câte 250.000 de lei pentru fiecare parte civilă.

Prima crimă de care sunt acuzați cei trei s-a petrecut pe 27 decembrie 2019, iar prima victimă a fost un bărbat de 72 de ani care pur și simplu a avut ghinionul să le iasă în cale. Acesta a fost tâlhărit de cei trei în momentul în care a ieșit dintr-un supermarket din oraș unde intrase să cumpere un pachet de cafea.

La puțin timp după comiterea acestei crime, poliția din Craiova este alertată de descoperirea unui alt cadavru, de data aceasta fiind vorba despre un om fără adăpost, care locuia într-un cort, într-o zonă rău famată a orașului.

Cei trei au fost reținuți de poliție în data de 29 ianuarie 2020 și au fost deferiți justiției în stare de arest preventiv. Mai aveau la activ și alte fapte de tâlhărie pentru care primiseră pedepse modice, fără executarea pedepsei în regim privativ de libertate.

Exit mobile version