Păcănele la școală. Elevii unei școli din Olt au fost întrerupți din joc de o simulare de cutremur

foto romaniatv.net

Exerciţiul în caz de cutremur din cadrul unei şcoli din Olt a demascat activităţile elevilor din cabinetul de informatică. Școala Gimnazială nr. 1 Balș din Olt a efectuat, miercuri, un exercițiu de reacție la cutremur.

Potrivit scenariului exercițiului, elevii au fost surprinși de cutremur în timpul pauzei, în diverse locuri din școală, fiind testată reacția acestora.

În fotografiile postate de profesori pe site-ul unității de învățământ se vede că monitoarele calculatoarelor afișau un site cu jocuri de noroc. Printre acestea, și o fotografie, ulterior retrasă, din cabinetul de Informatică al școlii.

În acea fotografie ștearsă ulterior, se observă elevii adăpostiți, iar pe bancă, aceștia aveau deschise calculatoarele pe un site cu jocuri de noroc online. 

Confruntați cu o situație deloc confortabilă, profesorii care conduc Școala Gimnazială nr. 1 Balș au încercat să explice cele întâmplate, potrivit Adevărul.ro.

„I-am lăsat pe copii, în pauză, să acceseze, până începe ora, ce voiau ei”,

este declarația profesorului de informatică.

Director: „Bine că n-au fost și alte site-uri!”

Dascălii spun că, deși e grav că elevii au astfel de preocupări, și cu atât mai mult că accesează site-uri de jocuri chiar de la școală, în fapt intenția profesoarei de Informatică a fost să-i atragă la școală, frecvența fiind o problemă la această unitate.

„Este ușor să creăm senzațional. Noi am încercat să facem o simulare de cutremur într-o pauză, în pauza dintre ora 10,00 și ora 11,00, în intervalul 10,50 – 11,00. Doamna profesor – care consider că, într-adevăr, a greșit, am luat legătura cu dumneaei, i-am atras atenția, am zis că nu este cazul pentru atâta lucru să convocăm comisia de disciplină, promițându-mi că nu se va mai repeta – i-a lăsat pe copii, în pauză, să acceseze până începe ora ce voiau ei”

„Bine că n-au fost și alte site-uri! Asta a fost tot ce s-a întâmplat. Copiii noștri sunt din comunități defavorizate, când au și ei acces la Internet, odată pe săptămână, profită la maxim…”,

a declarat directoarea școlii, prof. Simona Butoi.
Exit mobile version