Omul de afaceri Dragoș Săvulescu plasat sub control judiciar

Dragos Savulescu

foto: as.ro

Judecătorii din Grecia au decis ca omul de afaceri Dragoş Săvulescu, reţinut acum câteva zile după apariţia unor fotografii pe reţelele sociale, să fie eliberat din închisoare şi plasat sub control judiciar până la o sentinţă definitivă.

Judecătorii urmează să analizeze cererea de predare în România.

Dragoș Săvulescu, a fost reținut de autoritățile din Grecia, în noaptea de duminică spre luni, în timp ce se afla pe insula Mykonos, deși nu avea voie să părăsească Italia.

Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și fugit în Italia pentru a scăpa de închisoare, a rămas cu pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare, după o decizie definitivă a Înaltei Curți.

Hotărârea a fost pronunțată în data de 12 martie 2021 de instanța supremă, care a respins contestaţia la executare formulată de fostul finanţator al clubului Dinamo, care ceruse să îi fie anulată condamnarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Săvulescu fusese salvat de justiția italiană

Omul de afaceri a fugit din țară înainte ca instanţa să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare.

Judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.

Pe numele lui Dragoș Săvulescu există un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel București.

Exit mobile version