Nor de cenuşă peste cartierele din Craiova. Locuitorii se plâng că totul e acoperit de funingine: „Asta e cenușă! Asta mâncăm!”

cenusa-Craiova

foto observatornews.ro

Aerul din 3 cartiere din Craiova a fost irespirabil în ultimele zile din cauza poluării de la termocentrala din zonă. De la mașini și până la ferestre, toate erau acoperite de funingine.

Complexul energetic a primit o amendă de 100 de mii de lei de la Garda de Mediu. Este a doua sancțiune numai în ultimele 4 luni.

Locuitorii din zonă au făcut nenumărate sesizări la Garda de Mediu din decembrie până acum.

„Echipa de comisari care a verificat terenul, cât și amplasamentul a constatat că există surse de spulberări de cenușă cauzate de lipsa de etanșeitate a instalațiilor, a cazanelor, a canalelor de ardere a gazelor. A fost sancționat cu 100 de mii de lei, adică maxim, și notificată agentia de protecția a mediului sa găsească împreună un plan de conformare astfel încât să nu mai avem acest aspect de spulberări de cenușă”

a declarat Gheorghe Călinoiu – comisar şef Garda de Mediu.

Reprezentanţii termocentralei au transmis un punct de vedere printr-un comunicat

„A fost înregistrat cod galben de vânt cu viteze care au depașit 65 km/h, rafalele spulberând pulberile sedimentabile din zona cazanelor de ardere, unde se lucrează la sistemul de etanșări și reparații canale gaze arse. {…}Anual sunt alocate sume pentru reparații în zonele în care se uzează etanșările existente și se impune înlocuirea acestora.”

au spus reprezentanţii termocentralei.

Termocentrala CET II din Craiova a mai primit o amendă în valoare de 100 de mii de lei anul trecut în octombrie, tot din cauza cenușei împrăștiate de vânt peste localități. Atunci a primit termen de 6 luni să remedieze problemele.

Exit mobile version