Noi probleme pentru Pițurcă! A fost chemat la sediul DIICOT din Craiova în dosarul cumpărării stadionului Extensiv

Victor-Piturca

foto romaniajournal.ro

Victor Piţurcă a fost chemat la sediul DIICOT din Craiova şi acum este audiat în dosarul unei licitaţii trucate. Fostul selecționer al României este audiat într-un dosar de constituire de grup infracțional și deturnare a licitațiilor publice.

Procurorii o vor audia și pe fiica antrenorului, Claudia Pițurcă, dar și pe Mihai, ginerele lui Victor Pițurcă. 

Arena care aparține firmei Extensiv SRL, aflată în procedură de faliment, a fost achiziționată pe 12 noiembrie 2021 de S.C. AGROFERT LAND INVEST SRL la un preţ de numai 60 euro/mp, iar statul şi creditorii firmei falite reclamă că ar fi fost păcăliți. Evaluarea realizată în 2016 arăta un preţ de 137 de euro/mp, iar preţul zonei ar fi ajuns între timp la 250 de euro/mp, conform agenției Mediafax

Zona a devenit una de interes pentru dezvoltatori imobiliari care stau pe munți de bani și vor să se extindă. La licitație s-a înscris și fostul selecționer Victor Pițurcă, dar prin intermediul firmei conduse de fiica lui, Claudia. 

Probleme pentru Victor Pițurcă

Terenul respectiv este amplasat chiar lângă parcul Nicolae Romanescu şi  se dorea să se ridice mai multe blocuri şi tocmai de aceea în toată această poveste sunt mulţi oameni influenţi băgaţi.

În cadrul acestei poveşti s-au făcut foarte multe jonglerii financiare, s-a ajuns până acolo încât s-a obţinut îndepărtarea de la masa creditorilor a Direcţiei Finanţelor Publice Craiova, care era principalul creditor.

DIICOT a intrat pe fir în momentul în care a primit mai multe semnale că nu se vorbea despre o licitaţie în ceea ce priveşte acest teren ci un tun imobiliar.

Exit mobile version