Noi probleme pentru Elena Udrea. Nu scapă de greutăți nici după gratii

Elena-Udrea

foto playtech.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală scoate la vânzare un teren de 5.000 de metri pătrați din București care a aparținut fostului ministru al Turismului, Elena Udrea.

Proprietatea funciară deținută anterior de Elena Udrea este situată în zona lacului Străulești din Capitală. Valoarea lotului de 5.000 de metri pătrați este estimată la aproximativ 2 milioane de euro, echivalentul a 9 milioane de lei, informează evz.ro.

Noi probleme pentru Elena Udrea

Potrivit calculelor efectuate de ANAF valoarea terenului ar trebuie să acopere prejudiciul provocat de fostul politician. În octombrie 2022,  Fiscul a încercat să scoată la vânzare și loturile mai mici situate tot în zona Străulești. Prețul de pornire a fost atunci evaluat la 800.000 de euro.

Încă nu se știe cum vor fi distribuite sumele încasate. Printre creditori se află, pe lângă ANAF, și Biroul de Turism pentru Tineret. Pentru a recupera datoriile rezultate din neachitarea taxelor și impozitelor Agenția Națională de Administrare Fiscală scoate des la vânzare bunurile sau imobilele rău platnicilor sau pentru a acoper prejudiciile din dosarele penale.

În situația în care bunurile nu se vând în cadrul primei licitații, ANAF reduce prețul cu 25%, după care, la a treia încercare prețul este redus din nou cu 25%.  

În momentul de față, fostul ministrul al Turismului ispășește o pedeapsă de șase ani în urma condamnării din dosarul Gala Bute.

Elena Udrea se consideră o victimă a sistemului

În altă ordine de idei, Elena Udrea condamnă faptul că nu i se respectă drepturile. Fostul ministru al Turismului este închisă de mai bine de un an de zile în Penitenciarul Târgșor. 

Însă, aceasta nu renunță la ideea de a ieși din penitenciar pentru a sărbători aniversarea zilei de naștere a fetiței pe care o are cu Bogdan Ivanov. Pe 20 septembrie, Eva Maria împlinește 5 ani.

Avocata Elenei Udrea condamnă faptul că a sa clientă se confruntă cu prejudecăți din cauza faptului că a fost consilierul fostului președinte Traian Băsescu. 

Deși au depus mai multe cereri de eliberare niciuna nu a fost aprobată. Avocata susține că legislația în vigoare permite acordarea recompenselor pentru condamnați în vederea promovării unei conduite bune.

Exit mobile version