Nicușor Dan, acuzat de conflict de interese și abuz în serviciu. ANI a sesizat Parchetul General

nicusor-dan-primar

foto antena3.ro

Nicuşor Dan a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Primarul Capitalei este acuzat că s-a numit ilegal în fruntea mai multor instituţii din subordinea Primăriei. 

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și pentru incompatibilitate în cazul primarului general Nicușor Dan. Prefectura trebuie să verifice cum a deținut Nicuşor Dan patru funcții în instituții publice.

În perioada exercitării mandatului de primar general, Nicușor Daniel Dan a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul a patru instituții sau servicii publice, fără mandat de reprezentare, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit ANI.

Primarul general s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ în perioada 7 august – 7 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).

„Nicușor Daniel Dan a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de 3.000.000 Lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat. Prin acest demers, bugetul ALPAB a fost suplimentat de la 11.517.000 Lei la 14.517.000 Lei. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003”,

arată ANI într-un comunicat transmis joi.

ANI a sesizat Parchetul General

A fost sesizat Parchetul pentru abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

A fost sesizată și Prefectura Capitalei cu privire la legalitatea exercitării de către primarul general Nicușor Dan a celor patru funcții de conducere în cadrul instituțiilor sau serviciilor publice (Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București, ALPAB, Centrul Cultural Expo Arte), fără a avea un mandat de reprezentare.

A fost sesizată Curtea de Conturi a României cu privire la legalitatea achitării amenzii contravenționale aplicată lui Nicușor Dan în calitate de persoană fizică, din bugetul Primăriei Municipiului București.

Exit mobile version