Mii de pești morți pe râul Olt. Verdictul specialiștilor: viitura cu apă otrăvită

pesti-morti-Olt

foto brasov.net

Moartea a mii de pești din râul Olt, zona localității Făgăraș, ar fi fost provocată de o viitură cu apă otrăvită, arată analiza probelor de apă prelevate de specialiști de la Gospodărirea Apelor Brașov. Peștii au fost supuși unui coctail toxic de amoniu, azotiți și ortofosfați.

Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) Făgăraș a publicat vineri, rezultatul analizelor probelor de apă prelevate de specialiști SGA Brașov, imediat după ce s-a constatat că mii de pești au murit în râul Olt, zona Făgăraș, scrie Bună Ziua Brașov.

„Valorile determinate la indicatorii de calitate a apei râului Olt, în secțiunea Hălmeag, indică depășire la indicatorii materii totale în suspensie, consum chimic de oxigen, amoniu, azotiți și ortofosfați”,

se arată în raport.

Totodată, creșterea cantității materiilor totale (…) s-a produs pe fondul viiturii înregistrate în data de 31.07.2022 în secțiunea Podu Olt, cu o creștere a nivelului apei de 74 cm în 24 de ore. 

Pe data de 1 august, imagini cu mii de pești morți care acopereau suprafața apei, în zona localității Făgăraș au invadat rețelele de socializare, iar autoritățile au fost avertizate printr-un apel la 112.

Exit mobile version