Marșul Bucharest Pride va avea loc pe 14 august, pe Calea Victoriei

GayFest_Bucharest

foto: wikipedia.org

Marşul „Bucharest PRIDE” are loc în mod „tradiţional” într-o zi de sâmbătă, iar anul acesta se va desfăşura pe 14 august, pe Calea Victoriei, în ciuda refuzului administrativ al Primăriei Municipiului Bucureşti, a afirmat Florin Buhuceanu, membru al Asociaţiei ACCEPT.

„Pentru început, Primăria Generală a Capitalei a refuzat traseul invocând dificultăţi în a asigura securitatea participanţilor. Să auzim 16 ani, de la primul PRIDE, acelaşi tip de argumente că Primăria nu poate securiza o cale pietonală, vorbim totuşi de Calea Victoriei, un bulevard ultracentral din Bucureşti care este deja securizat. (…) Marşul ‘Bucharest PRIDE’ se va desfăşura la ora stabilită şi la locul stabilit în ciuda refuzului administrativ al Primăriei”,

a afirmat Florin Buhuceanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa sediului Primăriei Generale a Capitalei.

Florin Buhuceanu a calificat drept „completamente inacceptabile” alternativele oferite de municipalitate pentru organizarea marşului.

„Suntem mai mult decât o bandă pe un bulevard central al Bucureştiului. Când vorbim de securitatea participanţilor nu putem fi aduşi pe o stradă circulată sub nicio formă.

Primăria trebuie să înţeleagă asta după cum trebuie să înţeleagă că nu poate schimba de la o săptămâna la alta locaţia unui eveniment care se organizează de luni de zile. (…) PMB (…) trebuie să respecte legea în acest moment şi să protejeze legal participanţii la marş”,

a susţinut Buhuceanu.

Directorul executiv al ACCEPT, Teodora Ion-Rotaru, a afirmat, la rândul său, că Primăria Capitalei nu a furnizat „niciun argument” pentru care nu este posibilă organizarea marşului pe Calea Victoriei.

Cine este Asociaţia ACCEPT

Asociaţia ACCEPT este prima organizaţie neguvernamentală de drepturile omului din România care apară şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional.

Misiunea Asociației ACCEPT

Misiunea noastra este apărarea şi promovarea drepturilor persoanelor LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transgender) din România, ca drepturi ale omului.

Dorim sa schimbam mentalitatea privind LGBT din România. Ne dorim o societate in care orientarea sexuală şi identitatea de gen sunt considerate simple caracteristici ale fiinţei umane.

Exit mobile version