MAI anunţă o creştere cu 417% a numărului de cereri pentru eliberarea de paşapoarte. Ce măsuri au fost dispuse

pasaport

foto hunedoaralibera.ro

Ministerul de Interne anunţă, miercuri, o creştere cu 417% a numărului de cereri depuse pentru eliberarea de paşapoarte, în perioada 1-8 martie, faţă de perioada similară din 2021.

Numărul programărilor a fost, în aceeaşi perioadă, mai mare cu peste 300% faţă de anul trecut. Pentru a gestiona situaţia au fost dispuse mai multe măsuri.

„Încă de la primele semnale de creştere a volumului solicitărilor de paşapoarte, Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Lucian Bode, a dispus măsuri pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, printre care şi dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum şi suplimentarea, până la capacitatea maximă, a staţiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de paşapoarte”,

a transmis, miercuri, MAI, într-un comunicat de presă.

Se va lua măsura desfăşurării activităţii de lucru cu publicul şi în weekend

Potrivit documentului citat, deşi termenul legal de eliberare a paşapoartelor simple electronice este de 15 zile lucrătoare, documentul se eliberează în două zile lucrătoare.

„În vederea reducerii timpului de răspuns, împreună cu instituţiile prefectului, se va lua măsura desfăşurării activităţii de lucru cu publicul şi în weekend. În prezent, în vederea personalizării paşapoartelor simple electronice, programul de lucru al Centrului Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice este de la ora 06.00 la ora 22.00, inclusiv în weekend”,

a mai transmis MAI.

Numărul de cereri depuse în ţară, în perioada 01-08.03.2022 este mai mare cu 191,84 % faţă de perioada similară din luna februarie a acestuia an şi cu 417,40 % mai mare decât în perioada 01-08.03.2021.

Exit mobile version