Lista școlilor din România încadrate în clasa de risc seismic I

scoala

scoala

Ministerul Educației a publicat lista celor 21 de școli aflate în risc seismic I, în urma ședinței comitetului interministerial de marți, de la Palatul Victoria, informează edupedu.ro.

Potrivit ministerului, “39 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc seismic I, din care doar 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 clădiri au destinația săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri au alte destinații”.

„În luna septembrie 2022, în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), 118 clădiri cu destinaţia învăţământ figurau ca fiind încadrate în clasa de risc seismic I. Precizăm că datele sunt introduse de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ şi că în centralizarea din luna septembrie 2022 figurau clădiri care, în prezent, sunt fie în reabilitare, fie în conservare, nefiind folosite pentru activităţi didactice”

„În urma reactualizării datelor din SIIIR de către conducerile unităţilor de învăţământ, menţionăm că 39 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc seismic I, din care doar 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 clădiri au destinaţia săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri au alte destinaţii”,

potrivit ministerului Educației.

Lista unităţilor de învăţământ care au în uz câte o clădire încadrată în clasa I de risc seismic:

Clădiri cu altă destinație

Ministerul Educaţiei mai precizează că a solicitat conducerilor inspectoratelor şcolare ca, împreună cu autorităţile locale, să identifice soluţii pentru relocarea preşcolarilor/elevilor care învaţă în clădiri clasificate ca având grad de risc seismic I şi care sunt în uz.

Exit mobile version