Iridex Group Salubrizare a fost amendat de Garda de Mediu Dolj

Iridex-Group

foto salubriscl.ro

Operatorul de salubritate, SC Iridex Group Salubrizare a fost amendat de Garda de Mediu Dolj, informează GazetadeSud.

O echipa de comisari din cadrul GNM CJ Dolj a aplicat o amendă de 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Autorizației de Mediu.

Agentul economic desfăşoară activităţi de sortare/balotare deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal), pentru care este necesară revizuirea Autorizației de Mediu emisă de APM Dolj.

Iridex colectează şi sortează deşeuri reciclabile la sediul din Malu Mare fără respectarea normelor de mediu.

Întrebaţi dacă este legal să existe o astfel de „staţie de tratare” chiar în curtea societăţii, reprezentanţii Iridex au precizat:

„Prin activitatea desfășurată la punctul de lucru Malu Mare se dorește gestionarea corespunzătoare a deșeurilor nepericuloase, în scopul creșterii procentului deșeurilor reciclate/valorificate și respectiv, diminuarii cantității de deșeuri eliminate prin depozitare.
Conform autorizației de mediu nr. 42/06.03.2020 emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, la Stația de tratare Malu Mare se desfășoară următoarele activități principale:
Colectare, recepționare și stocare deșeuri nepericuloase (deșeuri de ambalaje și deșeuri municipale), precum și dezmembrare, mărunțire a deșeurilor voluminoase;
Colectare, recepționare, stocare, concasare deșeuri nepericuloase din construcții și demolari”

Exit mobile version