Instituțiile publice sunt obligate să renunțe la dosarele cu șină. Legea a fost promulgată

Dosarele-cu-șină

foto zdg.md

Legea prin care instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale sau locale nu vor mai avea dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, pentru soluţionarea unui serviciu public, copii după avize sau alte documente care au fost emise de instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Legea completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Instituțiile publice vor fi obligate să îşi dezvolte baze de date interconectate şi proceduri simplificate de interogare a acestora. 

Instituțiile publice sunt obligate să renunțe la dosarele cu șină

Deputatul Partidului Național Liberal George Tuță a amintit că prin acest proiect de lege se face primul pas spre debirocratizare.

„Prin care facem un pas necesar și așteptat, totodată, de cetățeni, dar și de cei din administrația publică: debirocratizare”,

scria deputatul George Tuță la momentul depunerii proiectului în Parlament.

Proiectul a fost adoptat în Senat în această vară cu doar un vot împotriva și o abținere. Proiectul de lege a fost susținut de toate partidele parlamentare, iar votul decizional a avut loc în Camera Deputaților.

Țara noastră este singurul stat din Uniunea Europeană care cere mii de pagini din documentația unui singur proiect să fie ștampilate și semnate în parte de către beneficiar.

Exit mobile version