Începe recensământul populației. Completarea se face doar online, în anumite condiții

recensământul-populației

foto libertatea.ro

De luni, 14 martie, începe recensământul populației, care va dura două luni. Pentru prima dată, românii pot completa singuri formularele online de pe calculator, telefon, sau tabletă.

Fiecare va avea propriul chestionar, iar dacă apar probleme, acestea vor fi rezolvate de recenzorii care vin acasă, pentru colectarea datelor. Pentru autorecenzarea online, intraţi pe platforma recensamantromania.ro. Acolo trebuie să vă înregistraţi, apoi să cumpletati chestionarul de recensământ.

Pentru o familie care locuieşte în aceeaşi casă, un membru trebuie să se înregistreze mai întâi ca persoana de referinţă sau liderul familiei. Apoi pentru fiecare membru este generat un formular pe care trebuie să îl completeze individual.

In secţiunea despre membrii gospodăriei, dacă aceştia au email propriu, selectează această opțiune și completează adresa de email a acestora. Imediat completat formularul și trimis în sistem, o să primiți un email de la adresa rpl2021@insse.ro – cu linkul către chestionarul de recensământ.

Chestionarul este tradus în 18 limbi, conţine 180 de întrebări şi poate să fie completat oricând în perioada 14 martie-15 mai.

Atenție, sunt prevăzute și amenzi dacă nu colaborați cu recenzorul sau dacă acesta din urmă divulgă informații confidențiale.

Exit mobile version