Începe recensământul din ușă în ușă. Cum ne ferim de falșii recenzori

recensamant

foto buletin.de

De marți, 31 mai 2022, va începe recenzarea pe teren, a anunţat Institutul Național de Statistică (INS), după ce aproape 47% din populația țintă s-a autorecenzat până în acest week-end. 

Marți începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Vor fi vizitate și gospodăriile celor care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România.

Atenție la falșii recenzori

Odată cu debutul etapei de interviu față în față, este reînnoită atenționare privind falșii recenzori care ar putea profita de situație fie pentru a se folosi, în scopuri infracționale, de datele personale, fie pentru a fura din locuințe. 

Primul indiciu că persoana care vă cere datele ar putea să nu fie recenzor este lipsa tabletei. FORMULARELE NU SE COMPLETEZĂ CU PIXUL, CI PE TABLETĂ.

Încă un aspect important: s-au întețit tâlhăriile și furturile, așa că iarăși, atenție pe cine primiți la ușa. Conform legii, recenzorul are obligația să aibă și să prezinte in acest sens, legitimație de munca.

Mai mult decât atât, autoritățile au precizat că persoanele care primesc vizita unui recenzor trebuie să știe că discuția este confidențială și că nu se vor face înregistrări video sau audio. 

Exit mobile version