Harta interactivă a adăposturilor din România. Unde ne ascundem în caz de atac

buncar

foto bzi.ro

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a realizat o listă a adăposturilor de protecție civilă din toată țară. În plus, a fost lansată și o hartă interactivă a acestora. 

Conform IGSU, la nivel național există 4.538 de spații în care oamenii ar putea să se adăpostească în caz de nevoie, conform listei publicate pe site-ul IGSU.

VEZI AICI LISTA

Harta interactivă poate fi accesată la adresa https://adapostulmeu.ro/.

În Capitală, există 1.171 de adăposturi, cel mai mare număr din țară.

Conform legii, în cazul unui atac aceste adăposturi, ocupate în număr foarte mare de oamenii din blocurile respective, trebuie eliberate în 24 de ore. 

Vasile Dîncu: Această inspecţie se face anual

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, marţi, despre verificarea adăposturilor de război din ţară, în contextul conflictului de la graniţa cu Ucraina, că suntem pregătiţi pentru orice situaţie şi că aceste inspecţii se fac anual, scrie News.ro.

Întrebat dacă a dispus o verificare a adăposturilor de război din ţara noastră, Ministrul Apărării a declarat că, împreună cu MAI, a discutat şi această inspecţie se face în mod regulat, în fiecare an. ”Există un anumit calendar pentru această inspecţie”, a arătat el.

”Cele mai multe cred că aparţin de Ministerul de Interne”, a mai precizat Vasile Dîncu, referindu-se la cele de protecţie civilă, pentru situaţii de criză, cataclisme.

Exit mobile version