Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. A fost activat Planul Roșu de Intervenție / VIDEO

explozie-Rafinaria-Petromidia

foto observatornews.ro

Explozie puternică la Rafinăria Petromidia Năvodari, în urma căreia autoritățile au fost nevoite să activeze Planul Roșu de Intervenție.

Martorii spun că au fost vizibile degajări foarte mari de fum, însă explozia nu ar fi fost urmată de un incendiu.

Conform IGSU, Planul Roșu de Intervenție presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. La fața locului au fost trimise 6 mașini de pompieri precum și 3 ambulanțe SMURD, informează fanatik.ro.

Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari

”Eveniment la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD”,

au transmis reprezentanții ISU Constanța.

Conform sursei citate, la fața locului a fost trimisă și o autospecială transport roboți de la ISU BIF.

Pompierii constănțeni vor primi întăriri 4 autospeciale de stingere din partea ISU IL și alte două autospeciale din partea ISU CL.

Situația pare destul de complicată pentru salvatori, misiunea fiind în dinamică, conform Ziua de Constanța.

Potrivit salvatorilor a fost necesară evacuarea a aproximativ 20 de persoane, în timp ce ceilalți angajați ai Petromidia au reușit să se salveze singuri. Explozia ar fi avut loc la instalația de hidrorafinare, instalație aflată în reparații. În cele din urmă incendiul a fost stins.

Exit mobile version