Elena Udrea, o ultimă încercare de a scăpa de condamnare. Se folosește de ultima carte pentru a-i convinge pe judecători

Elena-Udrea-in-Bulgaria

foto redactia.ro

Elena Udrea a transmis luni, prin intermediul avocaţilor săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria, în cadrul procesului în care încearcă printr-o cale extraordinară de atac să scape de condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul „Gala Bute”.

ÎCCJ urmează să soluționeze pe recursul în casație, o cale extraordinară de atac folosită de Udrea. Este ultima cale extraordinară de atac prin care aceasta mai poate răsturna, teoretic, condamnarea menținută pe numele ei de Înalta Curte.

Elena Udrea a pierdut pe rolul ICCJ o contestație în anulare, astfel că a rămas cu decizia din apel. 

Elena Udrea, o ultimă încercare de a scăpa de condamnare

Avocatul Elenei Udrea își pune speranțele în soluția care urmează să fie pronunțată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie , pe recursul în casaţie, o cale extraordinară de atac formulată de fostul ministru împotriva deciziei din dosarul „Gala Bute”.

Dacă decizia va fi favorabilă, ar fi a doua oară când Udrea ar reuşi să îşi suspende condamnarea din dosar, prima fiind în urma unei contestaţii în anulare, ca urmare a deciziilor CCR pe tema nelegalei constituiri a completurilor de la ÎCCJ. 

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care execută o condamnare de cinci ani primită în acelaşi dosar, a solicitat să-i fie suspendată pedeapsa şi să fie eliberat până la judecarea pe fond a recursului în casaţie. Magistraţii au rămas în pronunţare pe această cerere.

Exit mobile version