E plin Cișmigiul de murdărie. Leagănele, balansoarele, toboganele, aleile sunt pline de găinaț

foto g4media.ro

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, pornea acțiunea de curățare a Cișmigiului pe 30 august dis-de-dimineață. Două săptămâni mai târziu, Parcul Cișmigiu, aflat vizavi de Primăria Generală, este la fel de murdar și părăginit ca și înainte.

Situația nu s-a îmbunătățit nici în celelalte parcuri ale orașului, în ciuda promisiunilor făcute de primarul Nicușor Dan.

Cișmigiul e plin de murdărie. Lângă Foișor, în centrul grădinii, leagănele, balansoarele, toboganele, aleile sunt pline de găinaț. Balansoarul cu cap de rață s-a rupt. Statuia prințesei Sisi e îmbâcsită. Vegetația amestecată cu gunoi zace grămadă, lângă depozitul de gunoi.

Lacul este la fel, plin de deșeuri, mobilierul urban este la fel de degradat iar copacii complet uscați sunt încă în piciore, putând oricând să provoace o tragedie.

„Lacul lebedelor” fără lebede și mizerie ca la o ghenă

Cu o suprafață de 29.500 m², o lungimea de 1,3 km, lacul nu a fost curățat absolut deloc înainte să fie alimentat cu apă.

„Lacul lebedelor”, insulița superbă a parcului Cișmigiu, arată ca după bombardament. Copaci sunt căzuți, roșcovele la tot pasul, PET-uri, resturi de mâncare, ambalaje și borcane.

Zona este un adevărat focar de infecție. Lebedele, rața cu ciuf sau rața carolină nici n-ar putea înnota liniștite aici.



Exit mobile version