Două cutremure în România, în decurs de câteva ore. INFP anunță activitate seismică intensă

cutremur-in-Romania

foto playtech.ro

Două cutremure s-au produs, joi dimineață, în România, anunță INFP. Un prim cutremur s-a produs la ora 8:36, în Moldova, Neamț.

Cu o magnitudine importantă, de 3,3 grade, seismul a avut loc la o adâncime de 12,9 km și s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 20 km V de Piatra Neamț, 65 km V de Roman, 76km NV de Bacău, 78 km S de Suceava.

Al doilea seism, de 2,4 grade ,s-a produs la ora 10:18, în Moldova, Bacău. 

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la adâncimea de 5,3 km, în apropierea următoarelor oraşe: 45 km V de Bacău, 56 km S de Piatra Neamț, 71 km SV de Roman, 75 km NE de Sfântu-Gheorghe.

Care a fost cel mai puternic cutremur din 2024 în România

În 2024, în țara noastră au fost raportate zeci de cutremure. Unele au avut și magnitudini de 4 sau mai mari pe Richter. Cel mai important a avut loc pe data de 15 ianuarie.

Seismul din debut de an a avut magnitudinea de 4.3 și s-a produs tot în zona Vrancea, conform datelor venite de la Institutul Național de cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În ziua de 15 Ianuarie 2024, la ora 11:01:49 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Vrancea un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 80.0 kilometri, a transmis atunci INFP.

Cum să acționăm în caz de cutremur

Indiferent de pregătirea pe care o avem, un cutremur ne va lua mereu prin surprindere și pe cei mai mulți dintre noi ne va panica. Cum să acționăm în caz de cutremur?

În caz de cutremur, este important să acționezi rapid și să urmezi anumite măsuri de siguranță pentru a-ți proteja viața și integritatea.

Exit mobile version