DOLJ: Lidl, obligat de instanță să suspende șantierul de la Cârcea

Lidl-radar-nato

foto libertatea.ro

Tribunalul Dolj a decis ca lanțul german de supermarketuri să oprească lucrările de construire la noul centrul logistic de lângă Craiova și care se află în perimetrul unui obiectiv militar strategic, până la finalizarea proceselor intentate de MApN. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Procesele „radarului NATO”, transformate de Ministerul Apărării Naționale într-o tranzacție imobiliară cu Lidl, se derulează termen cu termen. În ciuda demersurilor făcute de ambele părți, de a schimba judecătorul care le-a respins înțelegerea extrajudiciară sau de a muta litigiile de la Tribunalul Dolj, litigiile au rămas la aceleași instanțe.

Pe 14 noiembrie a avut loc termen în primul proces, prin care MApN cere suspendarea lucrărilor de construire a depozitului Lidl de la Cârcea. Armata susține că noua clădire, înaltă de 20 metri, afectează activitatea radarului NATO, situat la 2 kilometri distanță.

Lidl, obligat de instanță să suspende șantierul de la Cârcea

Judecătoarea Gabriela Vasilescu a decis, luni, ca Lidl să oprească șantierul de la Cârcea.

„Suspendarea executării autorizației de construire nr. 14395/28.06.2021 emisă de pârâtul Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj până la pronunţarea instanţei de fond. Cu drept de recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Tribunalul Dolj. Pronunţată azi, 14.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”

Al doilea proces, în care MApN cere anularea autorizației de construire a centrului logistic Lidl pe motiv că actul a fost emis de Consiliul Județean Dolj fără ca Armata să-și dea acordul, are stabilit următorul termen săptămâna viitoare, pe 22 noiembrie.



Exit mobile version