Director din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, percheziționat de DNA. Acuzații grave

foto romanialibera.ro

Fostul director al MIPE este bănuit de fapte grave. Procurorii DNA au început perchezițiile la domiciliul acestuia, în această dimineață.

Fostul director din cadrul Ministerului Investițiilor și al Proiectelor Europene se află în centrul unui scandal uriaș. Acesta este bănuit de fapte de corupție. Procurorii DNA desfășoară percheziții la domiciliul acestuia, potrivit evz.ro.

Director din cadrul MIPE, acuzat de fapte de mare corupție

Fostul reprezentant al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene ar fi pretins o treime din salariul unor angajate ale structurii pe care o conducea.

În acest sens procurorii DNA percheziționează domiciliul acestuia. De asemenea, biroul fostului director din cadrul MIPE ar urma să fie verificat. Sursele judiciare îl bănuiesc de fapte de mare corupție.

Procurorii verifică dacă acesta a luat mită în formă continuată. Fostul angajat în structura de conducere al Ministerului Investițiilor ar fi cerut șpagă de la două colege. În schimbul banilor, fostul director cercetat de DNA ar fi intervenit în ceea ce privește angajarea lor.

Ambele salariate ale ministerului i-ar fi oferit acestuia anumite sume de bani, timp de doi ani de zile.

Fostul director ar avea în casă mai multe lingouri de aur

Din primele informații legate de acest caz, se pare că procurorii ar fi găsit mai multe lingouri de aur în casa acestuia. La scurt timp după anunțul legat de perchezițiile desfășurate la biroul fostului director, MIPE a avut prima reacție.

Reprezentanții structurii susțin că toleranța vizavi de faptele de corupție este zero. Actuala conducere a ministerului a precizat că are toată deschiderea în a colabora cu procurorii DNA.

Perchezițiile sunt încă în desfășurare.

Exit mobile version