Bolnavii internați la Spitalul Județean Craiova, nevoiți să își cumpere singuri pastile și materiale sanitare, deși au plătit taxe toată viața

spital-urgenta-Craiova-1

foto romaniatv.net

Bolnavii internați la Spitalul Județean Craiova sunt nevoiți să-și cumpere singuri pastile și materiale sanitare, lucru recunoscut inclusiv de medici.

O situație care nu e cu siguranță singulară în România, dar care a atras acum atenția presei după ce mai mulți pacienți ai spitalului s-au plâns că sunt puși să-și cumpere singuri materiale sanitare, inclusiv comprese sterile sau pansamente.

Stelian Mogoanță, directorul medical al SCJU Craiova, a recunoscut că spitalul are mari probleme de aprovizionare. Din păcate această situație e valabilă pentru numeroase spitale din țară, în special din orașele mici.

Lipsa materialelor din spitale ar fi cauzată de consumul nejustificat, dar și de furnizorii care rămân fără stocuri suficiente pentru aprovizionare. 

”Înregistrăm în continuare disfuncționalități în aprovizionarea cu medicamente și materiale sanitare. Cauzele sunt legate, în general, de discontinuități ale acestora în piață, dar și de creșterea unor consumuri”

„Analizăm cauzele acestor creșteri și încercăm să facem o predicție mai exactă a ceea ce au nevoie pacienții care se adresează spitalului, astfel încât să ne aprovizionăm corespunzător. Sunt distribuitori de medicamente care, la un moment dat, rămân fără un anumit medicament și nu mai reușesc să aprovizioneze spitalul”

„Cauzele sunt diverse: creșterea prețurilor, imposibilitatea aducerii lor în România într-un anumit moment, creșterea consumurilor neanticipate. Sunt disfuncționalități și în privința bugetului, mai ales că în prezent suntem plătiți la număr de cazuri rezolvate”, 

a transmis directorul medical al spitalului pentru craiovaforum.ro.

Conducerea susține că la baza batjocoririi bolnavilor ar fi „consumul nejustificat”

Managerul SCJU Craiova, Eugen Georgescu, a vorbit și el despre problemele cu care se confruntă spitalul. Acesta susține că se va monitoriza mai atent consumul de materiale sanitare în unitatea spitalicească, menționând că mereu există astfel de probleme.

Nu doar consumul nejustificat este cauza lipsei de materiale sanitare și medicamente din spital. Potrivit managerului, o altă problemă este lipsa fondurilor pentru aprovizionare.

În prezent, spitalulul este finanțat în funcție de numărul de cazuri rezolvate.

Exit mobile version