Cutremur, marți, într-o zonă neobișnuită din România. Unde s-a produs sesimul

cutremur-in-Romania

foto playtech.ro

Un cutremur de suprafață s-a înregistrat marți, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În ziua de 6 decembrie, la ora 11:05:39 (ora locală a României), s-a produs în Banat, Caras-Severin un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.3, la adâncimea de 10km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 106km SE de Timisoara, 134km SE de Arad, 152km NV de Craiova, 155km E de Belgrade, 155km SV de Sibiu, 158km E de Zemun, 197km E de Novi Sad, 198km SV de Cluj-Napoca, 202km V de Pitesti, 206km S de Oradea.

România are un risc seismic major în privința cutremurelor între 6- 7 grade pe scara Richter. Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Exit mobile version