Craiova: Dezvoltator imobiliar care a construit un bloc fără a respecta autorizaţia, obligat să demoleze două etaje

bloc-fara-autorizatie

foto Politia Locala

Un dezvoltator imobiliar din Craiova care a construit un bloc de locuinţe cu două etaje mai înalt decât este prevăzut în autorizaţia de construire este obligat, prin decizie a instanţei, să demoleze cele două etaje în plus, potrivit news.ro.

Poliţia Locala a aplicat două amenzi în timp ce blocul era ridicat, iar pentru că dezvoltatorul nu s-a conformat, autorităţile au deschis proces în justiţie.

Dezvoltatorul imobiliar a obţinut din partea Primăriei Craiova autorizaţie de construire pentru un bloc cu 4 etaje. După ce a ridicat cele patru niveluri, constructorul a început să lucreze la al cincilea etaj, potrivit Poliţiei Locale Craiova.

”Poliţiştii locali au dispus, în anul 2016, când se lucra la nivelul 5, sancţionarea contravenţională a dezvoltatorului imobiliar, oprirea imediată a lucrărilor şi intrarea în legalitate. Ignorând cele dispuse de poliţiştii locali din cadrul structurii de disciplină în construcţii, dezvoltatorul a construit şi nivelul 6, tot fără autorizaţie şi fără a depune demersuri pentru obţinerea acesteia. Poliţiştii locali au aplicat o nouă sancţiune, dispunând oprirea lucrărilor”,

potrivit Poliţiei Locale Craiova.

Autorităţile s-au adresat instanţei de judecată care, după cinci ani de procese, a dispus desfiinţarea etajelor neautorizate şi aducerea construcţiei la stadiul prevăzut în autorizaţia de construire.

Exit mobile version