Craiova, cel mai expus oraș din România la particulele cancerigene

poluare-Craiova

foto economedia.ro

Rafalele de vânt vin la pachet cu poluări masive într-un cartier din Craiova. Asta după ce o termocentrală termică pe cărbuni, veche, construită în apropiere, emană zilnic un nor negru cu praf de cenuşă.

Comisarii gărzii de mediu au aplicat mai multe sancţiuni, însă singura soluţie ar fi ca centrala să funcţioneze pe gaze. În tot acest timp, cei mai afectaţi sunt, bineînţeles, locuitorii în zonă, notează observatornews.ro.

Înconjuraţi de fum şi sufocaţi de mult praf. Aşa trăiesc de câțiva ani locuitorii din cartierul craiovean Bariera Vâlcii.

Totul din cauza unei termocentrale termice pe cărbune, construite la marginea oraşului, iar la prima rafală de vânt, zona este acoperită de cenușă. 

Comisarii gărzii de mediu au încercat să găsească soluţii, însă au rămas doar la stadiul de amenzi. 

„De fiecare dată când am efectuat controale şi am găsit această situaţie, nu am făcut decât să aplicăm legea specifică, iar operatorul a fost sancţionat. Ca şi soluţie, o să ajungă să schimbe procesul tehnologic din temelii, astfel încât, într-o perioadă scurtă, să nu mai folosească cărbunele şi să treacă pe gaz”

a declarat Gheorghe Călinoiu, comisar şef Garda de Mediu Dolj.

Cum a ajuns Craiova să fie cel mai afectat oraș

Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj a prezentat o informare privind evoluţia calităţii aerului şi nivelul radioactivităţii pe raza municipiului Craiova şi la nivelul judeţului.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că, principalele surse de poluare ale aerului înconjurător pe raza municipiului Craiova şi la nivelul judeţului Dolj sunt:

Indiferent de anotimp, craiovenii continuă să se plângă de cenușa de la Termo. Aceștia au probleme de fiecare dată când bate vântul mai tare. 

Exit mobile version