Copii de bani gata, reținuți pentru trafic de droguri, la licee de top din București

droguri-Craiova

foto monitorulcj.ro

Mai mulți copii de bani gata sunt implicați într-un dosar de trafic de droguri. Unii dintre ei au părinți cu funcții înalte în instituții importante ale statului, precum Ministerul de Externe și DNA. Polițiștii au descins astăzi la mai multe adrese, iar peste 20 de persoane vor ajunge în fața procurorilor DIICOT pentru a da declarații. 

Printre elevii care ar fi complici la vânzarea stupefiantelor în licee de top din Capitală s-ar afla fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, dar și al unui angajat al DNA, potrivit Realitatea Plus.

O parte dintre suspecți au ajuns deja la audieri.

Poliția și DIICOT au anunțat luni destructurarea unei grupări care distribuia canabis, cocaină sau ketamină, dar și comprimate de Xanax în școli și licee din București.

Oamenii legii au făcut luni 23 de percheziţii într-un dosar vizând infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că cei mai mulți dintre suspecți provin din familii înstărite. Aceștia ar fi fost, inițial, clienții grupărilor de trafic de droguri, după care ar fi devenit, dealeri și ar fi început să comercializeze stupefiante pe străzile din centrul orașului, din zona Unirii, Universitate, Piața Romană etc, dar și în liceele de top situate în aceste zone.

Băiatul unui specialist DNA, adus la DIICOT

În același timp, mama unui alt tânăr ridicat de acasă ar fi băiatul Feliciei Crăciun, consilier I la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României, în timp ce tatăl său ar fi specialist pe probleme financiare în cadrul DNA.

„Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală. Acţiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ,,Vlad Țepeș”. Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, 

a anunțat DIICOT.

Exit mobile version