Controalele de amploare făcute cu mascații în localurile din Costinești. ANPC a găsit tone de carne expirată

carne-costinesti

foto monitorulexpres.ro

Tone de carne expirată de 3 ani, sute de minori care lucrau ilegal și unități care funcționau, deși aveau decizie de închidere, sunt principalele nereguli găsite de autorități în Costinești, după controalele de amploare făcute cu mascații.

Inspectorii ANPC au fost împiedicați, aseară, să facă verificări. Ușile le-au fost închise în față de angajații localurilor. Când au reușit, în sfârșit, să intre, aceștia au găsit numeroase nereguli, cantități mari de carne expirată și alte alimente ieșite din termen de 2-3 ani, a precizat președintele ANPC, Horia Constantinescu la Digi24

„A fost o acțiune de control începută ieri, la 3:00 după-amiaza, și s-a încheiat duminică, la 7 dimineața. Din punctul de vedere al rezultatului cercetărilor, acțiune este un real succes. În schimb, din punctul de vedere al siguranței consumatorilor, un adevărat dezastru”

„Tone de carne expirată, kilograme întregi de materii prime, mult înafara datei limită de consum, toate, un real pericol pentru sănătatea și viața consumatorilor”,

a afirmat președintele ANPC.

200.000 de turiști sunt la malul mării în aceste zile

Controalele au avut loc în cel mai aglomerat weekend din acest sezon de pe litoral. 200.000 de turiști sunt la malul mării în aceste zile.

„A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costineşti. Au fost găsite mai multe depozite, inclusiv subterane, iar ceea ce se găsea acolo depășește cu mult orice imaginație”

„Au fost găsite tone carne expirată, achiziționată atunci când aceasta se afla în imediata apropiere a termenului de durabilitate minimală, probabil achiziționată la preț mult mai mic decât cel obișnuit, depozitată apoi în spațiile de frig pentru a fi comercializată”

„Cantităti enorme de carne de mici erau comercializate în continuare, în afara termenului, iar condimentele aveau 3-4 ani vechime. Sute de borcane de murături expirate din 2020, sute de plicuri, sute de sticluțe expirate din 2019”

a mai spus Horia Constantinescu.

La una dintre locații, proprietarii nu au vrut să deschidă uşile locaţiei pentru control, așa că oamenii legii au tăiat lanţurile cu un cleşte şi au intrat cu mandat de percheziţie. Pentru că situația putea escalada, au fost chemaţi în ajutor luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Constanţa, dar şi trupele Antitero.

Exit mobile version