Compania de curierat DPD România a fost ținta unui atac de tip phishing

dpd-curierat

foto: news.ro

Compania de curierat DPD România a fost ținta unui atac de tip phishing. Mai mulți clienți au primit un mesaj prin e-mail, expediat de la o adresă fără vreo legătură cu „@dpd.ro”. Ei erau îndemnați să își modifice datele livrării, accesând un link-capcană, a anunțat compania.

„Luăm foarte în serios acest tip de eveniment și îi încurajăm pe toți membrii comunității DPD România să rămână atenți la astfel de încercări, cum ar fi phishing-ul, pe care, din păcate, nu le putem controla. Depunem toate eforturile pentru a lupta împotriva oricăror încercări de fraudă„,

a declarat Valentina Ionescu, IT, Business Development & Project Manager DPD România.

Reprezentanții companiei DPD au postat câteva recomandări pentru clienți. Și anume, dacă ai primit acest mesaj, firma îți recomandă să îl ștergi din căsuța de e-mail.

Dacă ai descărcat fișierul din link-ul conținut în e-mail, trebuie să ștergi fișierul de pe dispozitiv și e-mailul din căsuța de e-mail. Desigur, trebuie să contactezi cât mai curând posibil Departamentul IT & Security al companiei de curierat.

Ce este phishingul?

În domeniul securității calculatoarelor, înșelăciunea (denumită în engleză-phishing) reprezintă o formă de activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar, aplicații de comerț electronic (ca eBay sau PayPal) sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.

O înșelăciune electronică constă, în mod obișnuit, în trimiterea de către atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instantanee sau telefon, în care utilizatorul este sfătuit să-și dea datele confidențiale pentru a câștiga anumite premii, sau este informat că acestea sunt necesare datorită unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale.

În mesajul electronic este indicată de obicei și o adresă de web care conține o clonă a sitului web al instituției financiare sau de trading.

Majoritatea phisherilor folosesc această metodă pentru a obține date bancare.

Exit mobile version