Clinica Nera unde a fost internat Petrică Mîţu Stoian, amendată de DSP. Ce nereguli au găsit inspectorii

petrica-matu-stoian-clinica-nera

foto romaniatv.net

DSP Caraș-Severin a făcut, miercuri, public un raport cu situația descoperită la Clinica Nera, unde Petrică Mîțu Stoian s-a tratat înainte de a muri. Concluziile inspectorilor au dus la amendarea clinicii cu 80.000 de lei, cu obligația de a remedia problemele găsite.

Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat în cazul clinicii Nera din Caraș-Severin pe 6 noiembrie și s-a format o comisie din care au făcut parte medici specialiști ai Direcției și inspectori sanitari.

Comisia de control a verificat mai multe aspecte: identificarea traseului pacientului și verificarea condițiilor acordării asistenței medicale pentru pacient; îndeplinirea condițiilor de legalitate ale structurilor medicale implicate; îndeplinirea condițiilor de legalitate în practica medicală a medicilor și personalului care au gestionat starea pacientului, urmând, apoi, concluziile și luarea măsurilor legale.

„Deși Clinica Nera funcționează cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deține atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL, la ora și data controlului (10.11.2021, ora 15.55), medicii nu erau prezenți în unitate, deși aceștia trebuia să se afle acolo, conform orarului afișat”,

se arată în comunicatul transmis de DSP Caraș-Severin.

Acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online

La nivelul Clinicii Nera, acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online, iar supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii.

Ședința durează 70 de minute, incluzând compresia și decompresia.

„Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura și nici personalul necesar. Supravegherea pacienților încetează, astfel, după ședințele de terapie hiperbară, eventualele complicații sau urgențe fiind lăsate pe seama Serviciului Județean de Ambulanță/SMURD”

se mai arată în document.

Inspectorii de la DSP au descoperit că personalul de la blocul alimentar nu a putut prezenta „fișe de aptitudine sau dovada absolvirii cursurilor de igienă și nici nu a respectat păstrarea probelor de alimente din mâncarea servită, pentru 48 de ore”.

În urma verificărilor DSP a dat amenzi în valoare de 80:000 de lei: 30.000 de lei pentru nerespectarea de către personalul unității a protocoalelor și procedurilor medicale, 40.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare și 10.000 de lei pentru nepăstrarea probelor de alimente, conform legislației în vigoare.




Exit mobile version