Chipsuri periculoase, retrase din magazinele Mega Image. ANSVSA sfătuiește clienții să nu consume produsul

foto capital.ro

ANSVSA a emis o nouă alertă alimentară. Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare din magazinele Mega Image, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

Persoanele care au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume și să-l returneze în magazin pentru a-și primi banii înapoi.

Conform Autorității Nașionale Sanitar-Vetrinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), lanțul de magazine a retras produsul Terra Chips Stripe&Blue 110 grame, lot 228 A3, cu termenul de valabilitate 29/03/2023 de la vânzare.

„Rechemarea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea fornizorului, constatându-se un conținut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”,

transmite ANSVSA.

Clienții care au apucat să cumpere produsul nu trebuie să îl consume și sunt rugați să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au achiziționat, cu bonul fiscal, până la data de 17 martie.

Ce este acrilamida

Acrilamida este o substanță mutagena, neurotoxica și puternic oxidantă. Aceasta este rezultată în urma degradării amidonului sau a altor poliglucide ce sunt expuse la temperaturi mari (peste 120 grade Celsius), conform MedLife.ro.

Aceasta se regăsește în alimentele bogate în amidon atunci când sunt coapte sau prăjite. Eliminarea completă a substanței din alimentație nu este posibilă și nici nu este necesară, însă medicii recomandă ca aceasta să fie consumată în cantități cât mai mici posibil.

Exit mobile version