Câți ani de pușcărie riscă Victor Pițurcă în dosarul achiziției de măști neconforme

Piturca-DNA

foto eurosport.ro

Fostul selecționer al naționalei mai are o condamnare la activ, în 2013 el primind un an de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă.

Experții în drept au declarat că individualizarea pedepsei, în cazul unui verdict de condamnare, ține de judecătorul în cauză, însă o serie de factori obiectivi vor determina dacă Victor Pițurcă ar putea scăpa din nou cu o condamnare cu suspendare în cazul în care va fi găsit vinovat, potrivit fanatik.ro.

Pițurcă riscă până la șapte ani de închisoare

Victor Pițurcă a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore în dosarul achiziției de măști neconforme de către MApN sub acuzația de cumpărare de influență. Potrivit Art. 292 din Noul Cod penal, cumpărarea de influență, ca și celelalte infracțiuni de corupție, este sancționată penal cu pedeapsa închisorii de la 2 la 7 ani și de asemenea, interzicerea exercitării unor drepturi.

DNA susține că în acest dosar, în care principalul vizat este directorul general al companiei de armament, Gabriel Țuțu, acesta s-ar fi asociat cu mai multe firme, printre care și firma controlată de Victor Pițurcă, încheind cu aceste firme două contracte privind achiziția a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 8.647.584 lei.

Gabriel Țuțu le-ar fi cerut reprezentanților acestor firme introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către MApN a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta.

Directorul Romarm ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din Ministerul Apărării pentru încredințarea contractului cu pricina și că, pentru aceste „servicii”, acesta ar fi primit suma de 50.000 de lei.

Experții în Drept subliniază că în cazul unei condamnări pentru fostul selecționer pentru infracțiunea de cumpărare de influență toate circumstanțele, de la valoarea mitei până la gravitatea faptei, pot determina ce pedeapsă ar putea primi Victor Pițurcă.

Exit mobile version