Cătălin Predoiu trimite Corpul de Control la Constanța după tragedia din 2 Mai. „Toți vinovații vor răspunde”

Cătălin-Predoiu

foto capital.ro

Cătălin Predoiu a declarat, luni, că a dispus un control complet, care să fie efectuat de Corpul de Control al ministrului, după accidentul rutier petrecut în localitatea 2 Mai.

Ministrul de Interne a mai adăugat că „orice neglijență sau vinovăție constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii”.

Cătălin Predoiu trimite Corpul de Control la Constanța

„Ca ministru al Afacerilor Interne, prima mea datorie este să mă asigur că este lămurit complet şi întreg adevărul cu privire la aceste împrejurări. Pe baza stabilirii întregului adevăr, asigur că orice neglijenţă sau vinovăţie constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii”

„În acest scop, am dispus, în limita competenţelor ca ministru al Afacerilor Interne, un control complet, care să fie efectuat de Corpul de Control al ministrului, pentru a crea cadrul juridic profesional şi desfăşura expertiza necesară pentru investigarea minuţioasă întregului de evenimente”, 

a anunţat Cătălin Predoiu.

Doi tineri au decedat şi alţi trei au fost răniţi sâmbătă dimineaţă, după ce un şofer a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe DN 39, în localitatea 2 Mai.

De ce nu l-au testat poliţiştii cu drugtest pe Vlad Pascu

Poliţistii au recunoscut că l-au oprit în trafic pe şoferul care a provocat accidentul din 2 Mai cu câteva ore înainte de tragedie când au descoperit pastile şi un joint în masină, însă i-au făcut doar alcooltest, nu şi drugtest şi l-au lăsat să plece de la sediul Poliției din Vama Veche. De ce?

Explicaţia ar fi că poliţiştii din Vama Veche nu au drugtest iar tânărul nu ar fi dat semne că ar fi consumat substanțe interzise, prin urmare nu a fost supus unor teste specifice, informează observatornews.ro.

Tânărul de 19 ani care a provocat accidentul din 2 Mai a fost oprit în trafic cu câteva ore înainte de tragedie în noaptea de 19 august. În autoturism au fost găsite droguri: pastile şi joint. 

Vlad Pascu a fost testat doar cu etilotestul apoi a plecat în jurul orei 4.30 de la secția de poliție către Vama Veche unde, potrivit poliţiştilor, a consumat alte droguri iar apoi la ora 5:25 a comis tragedia din 2 Mai. 

Exit mobile version