Cât este noua taxă de trecere a podului de la Fetești. Ce persoane sunt exceptate de la plată

Taxa-pod-Fetesti-2023

foto ego.ro

Șoferii care călătoresc spre sau dinspre litoralul mării în acest an sunt obligați să plătească o taxă de pod la Fetești dacă utilizează Autostrada Soarelui. Cu toate acestea, există anumite categorii de persoane care sunt scutite de la această plată.

Taxa de traversare a podului de la Fetești a fost temporar suspendată anul trecut, dar a fost reintrodusă după câteva săptămâni.

Noile tarife diferă în funcție de tipul și dimensiunile vehiculului.

Tarifele noi pentru trecerea podului de la Cernavodă:

Cum se plătește taxa de pod

Plata taxei de pod poate fi efectuată înainte de trecerea prin zonă sau în momentul trecerii la punctul de taxare de la Cernavodă.

Se poate plăti după trecerea podului, dar nu mai târziu de ora 24:00 a zilei următoare.

Conducătorii auto pot plăti taxa trimițând un SMS la un număr unic 7577, care să conțină numărul de înmatriculare și categoria vehiculului.

Categorii exceptate de la plata acestei taxe de pod

Persoanele cu handicap sever sau grav sunt exceptate de la această taxă, precum și vehiculele folosite pentru îngrijirea acestora.

„De asemenea, sunt exceptate de la plata acestei taxe persoanele care locuiesc în zona podului de la Fetești. Astfel, tot în baza unei cereri, aceste persoane pot obține dreptul de liberă trecere”,

a explicat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, pentru ProMotor.

Cât e amenda pentru cei care nu achită taxa de pod

Amenda pentru neplata taxei de pod începe de la 130 de lei pentru autoturisme și poate ajunge la 1.800 de lei pentru vehiculele de mare tonaj.

Amenzile se pot plăti la Trezorerie, la Direcția de Taxe și Impozite Locale, la Poștă sau online prin Ghiseul.ro.

Exit mobile version