Când va fi următorul mare cutremur în România. Gheorghe Mărmureanu a făcut declarații

Gheorghe-Mărmureanu

foto b1tv.ro

Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre viitorul mare cutremur care ar putea zgudui România şi care va avea efecte devastatoare. Seismologul a anunţat că seismul nu va avea loc înainte de 2040, ci peste 100 de ani, informează antena3.ro.

Un Plan de analiză al Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă arată însă că un cutremur puternic ar crea un dezastru de proporţii în Capitală. 

„În România au fost cutremure mari, în 1738, 1838, 1940. Următorul mare cutremur ar fi peste 100 de ani. În România nu este cazul cutremurelor de suprafaţă. România are cutremure de suprafaţă foarte mici. În fiecare zi avem două-trei”

„Problema se pune în cazul cutremurelor foarte adânci, la peste 100 km, pentru că ele sunt cele care produc dezastre. De abia după 1964 s-a pus problema în România proiectării clădirilor anti-seismice. Vă spun asta sigur, pentru că eram student. Cutremurul din 1977 a fost un caz anormal, din statistica totală”,

a spus Gheorghe Mărmureanu.

Viitorul mare cutremur nu poate fi înainte de 2040

„Nu pot să vă spun dacă cutremurul care va fi unul foarte mare. Problema se pune foarte serios. Avem atâţia bani să ne apucăm să consolidăm toate clădirile din Bucureşti? Nu avem”,

a adăugat Gheorghe Mărmureanu.
Exit mobile version